Endüstriyel Yemek Sektöründe Maliyetler Artıyor

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, endüstriyel yemek sektörünün ana maliyet kalemi olan gıda fiyatlarının yanı sıra ambalaj ve diğer giderlerinin de sürekli yükseldiğini bu durumu müşterilerine anlatmakta zorlandıklarını ifade etti. Başkan Dönmez, sektördeki firmaların, artan maliyetler oranında fiyat farkı alamayınca gerekli yatırımları zamanında yapamadığını bu sebeple de ya hizmette geri kaldıklarını, ya da istihdam ettikleri kalifiye elemanlarına, yaşam standartların uygun ücret artışı veremeyerek başka sektörlere yönelmesine engel olamadıklarını ifade etti.

Genç neslin ise sektörden uzak durduğunu ifade eden Dönmez, “Üyelerimiz bu durumdan çok rahatsızlar. Çünkü bu sektörde kalifiye olmayan personeli kesinlikle çalıştıramayız. Müşterilerimize kaliteli hizmet vermeye devam edebilmek için, istihdam, hizmet, kalite dengesini iyi sağlamlamamız lazım. Müşterilerimizden, piyasa şartları gereği, üç ayda bire inen ve hatta her ay sonu eskale edilmesi gereken fiyat artışlarının anlayışla karşılanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Coşkun Dönmez, Pandemi, Rusya Ukrayna savaşı ve dünya çapında etkili olan kuraklık yüzünden gıda fiyatları ile emtia, akaryakıt ve diğer enerji kaynaklarının aşırı yükseldiği bir süreç yaşandığını ifade etti. Tüm bunlara ilave olarak, Türkiye özelinde 6 Şubatta meydana gelen büyük deprem ile birlikte zaten kırılgan olan Türk ekonomisinin derin bir krize girdiğini belirten Dönmez şunları söyledi:

“Stratejik öneme sahip olan Endüstriyel yemek sektörü olarak, artan maliyetlerimizi müşterilerimize yansıtmamak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar menü fiyatlarımızı gelen zamların altında güncellediğimiz için kar edemez hale geldik. Bu durum yatırım yapmamıza engel olmakla kalmıyor personelimize hak ettikleri ücretleri ödeyememek gibi bir handikaba da yol açıyor. Maalesef düşük menü fiyatlarının bedelini çalışan personelimiz de ödemeye başladı. Bu nedenle de mevcut personelimiz bir şekilde gayret etse de yeni kalifiye eleman bulamaz hale geldik. Ne yazık ki, gençler bu işe başlamak istemiyorlar. Bu durum sürdürülemez.”

Gıda sektöründe hijyen ve sanitasyonun çok önemli olduğunu da vurgulayan Coşkun Dönmez, kaliteli hizmet verebilmek, hijyen ve sanitasyon kurallarını harfiyen uygulayabilmek için kalifiye eleman çalıştırmak ve sektöre gençleri çekmek zorunda olduklarına vurgu yaptı. Ayrıca gıda teknolojisine yatırım yapmak zorunda olduklarının altını çizen Dönmez, bunu yapmalarına ise uyguladıkları düşük menü fiyatlarının engel olduğunu vurguladı.

Coşkun Dönmez, toplumun hak ettiği kalitede hizmet alabilmesi için yemek fiyatlarının doğru yerlere gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu nedenle menü fiyatlarına hiç istemedikleri halde zam yapmak durumunda olduklarını belirten Başkan Coşkun Dönmez, müşterilerinden anlayış beklediklerini söyledi. Dönmez, “Her zaman ifade etiğimiz gibi müşterilerimizin satın alacakları menülerde fiyatları kalite standartlarını göz önüne alarak kıyaslamalarını ve ne yediklerine dikkat etmeleri gerektiğini de bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz” dedi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort
pendik escort
Pendik Escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
beylikdüzü escort
taksim escort
bakırköy escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala